maandag 11 mei 2015

abonneren op deze blog?

Ik krijg de vraag of je op deze blog kan abonneren, dat wil zeggen: of je makkelijk kan zien of er al dan niet een nieuw artikel is verschenen.
Het antwoord: JA DAT KAN !!!
Je kan je abonneren op de gratis feed van deze blog.

Voor degenen die uit de lucht vallen: hoe ga je te werk?
  1. Ga naar het blog "vrienden en vriendinnen van de linie" via het vertrouwde adres
    geertbraem.blogspot.com.
    Als bovenaan de opdrachtenbalk nog niet zichtbaar is, maak je die wél zichtbaar via je instellingen (tandwieltje rechts bovenaan in je scherm): taakbalk /opdrachtenbalk/ aanvinken.
  2. Nu zie je bovenaan rechts in de opdrachtenbalk het oranje icoontje van feeds staan: een oranje vierkantje met enkele witte strepen door.
  3. Klik het aan, en kies de RSS feed (really simple sydication) /vrienden en vriendinnen van de linie/
  4. kies vervolgens abonneren: ofwel om rechtstreeks in je favorietencentrum te klasseren, ofwel in een mapje naar keuze dat je zelf aanmaakt (of aanmaakte)
  5. DONE ! Als je nu in de toekomst je internet explorer opent, en je klikt op het sterretje rechts bovenaan in je scherm (favorietencentrum) kies je de tab feeds, vind je daar de feed "vrienden en vriendinnen van de linie" terug.... Je klikt op /vernieuwen/. Als er een nieuw artikel is verschenen dat je nog niet hebt gelezen staat daar tussen haakjes bij: (nieuw).
Ik hoop dat deze uitleg duidelijk is en klopt, en dat jullie makkelijker onze blog kunnen volgen ...
Zo niet: geef een seintje en ik probeer te helpen of vraag het na...

Voor wie heel dat feed-gegeven nog beter en makkelijker wil ordenen: je kan de gratis app /feedreader/ installeren, waarin je al de feeds waarop je je abonneert makkelijk kan ordenen en waar je op een overzichtelijke manier kan zien wat je al gelezen hebt en wat nieuw is....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten